muške-naočare-za-vid

Da li su momci sa naočarima privlačni devojkama?

Poslednjih nekoliko godina vlada trend nošenja naočara bez dioptrije, što nas odmah navodi na to da odmah zaključimo da su naočare u trendu, ali da li su muškarci sa naočarima privlačni većini devojaka i žena ili ipak ne?

Ova tema mi je prilično zanimljiva, jer obožavam muškarce sa naočarima u bilo kom životnom dobu, kako sad tako i ranije. Naravno, neke stvari se nikad neće promeniti što je slučaj sa neizostavnim školskim zadirkivanjem ako ste dečak i nosite naočare,  pa odmah dobijete etiketu štrebera.

Zapitala sam se da li pripadam većini žena kojima su privlačni muškarci sa naočarima, pa sam uradila malo istraživanje na internetu…

Dok sam pretraživala net i ispitivala prijateljice o tome šta one misle o muškarcima sa naočarima došla sam do zaključka da žene, približno 80 % njih voli muškarce koji nose naočare. Naravno, potrebno je samo prerasti tu osnovnoškolsku fazu.

U mnogim anketama koje su sprovede na ovu temu ukus žena se razlikovao samo u pogledu oblika naočara koje muškarac nosi ili uz koju odevnu kombinaciju praktikuje svoj neizostavni aksesoar.

Žene smatraju da seksipil i privlačnost kojom muškarac zrači isključivo zavisi od pravog izbora naočara.

Pogrešan izbor može izazvati kontra efekat i odbiti ženu, otprilike isto kao što i pogrešna šminka može odbiti muškarca.

U online anketi koju je sprovela jedna optičarska radnja učestvovale su devojke i žene od 18 do 55 godina. Učesnice su imale niz pitanja koja su se odnosila na muškarce i nošenje naočara kako bi se utvrdilo da li su muškarci seksi dok ih nose i u kojim to situacijama.

I verujte, bilo je dosta žena koje su prvo pomislile na Klark Kenta i odgovorile da upravo taj „look“ traže kod svog muškarca.

Tinejdžerke su najviše glasova dale momcima koji naočare za vid uparuju sa običnom majicom i farkama, sa fanki ili hipsterskim ramom, dok su žene u kasnim dvadesetim i ranim tridesetim prednost dale momcima koji nose poslovni model naočara, oštrih linija.

Aktovka, sako i kravata najviše privlače ovu populaciju, odnosno  naočare koje neguju poznati „nerdy look“ ili odišu intelektualnošću i mističnošću.

Žene u kasnim tridesetim sve do kasnih pedesetih preferiraju muškarce sa oblim naočarima, većim ramom, tanjih ivica. Žene u kasnim pedesetim osećaju neku vrstu nostalgije ka starijim trendovima, zato i vole ramove koji su se vratili na velika vrata iz doba kada su one bile u njihovim dvadesetim.

Samo 2 % žena je na anketu odgovorilo odrično na pitanje da li vole muškarce sa naočarima.

Ukusi su naravno različiti, mišljenje varira od žene do žene, ali jedna stvar je sigurna, muškarci koji nose naočare su ženama izuzetno privlačni u bar jednom životnom dobu, ako ne i u svim.

Devojke, žene: Da li su i vama privlačni muškarci koji nose naočare?