Bore

Bore su ok, zar ne?!

Žene kad pređu tridesetu godinu života postaju zabrinute zbog pojave prvih bora. Prvo se pojave bore na vratu i dekolteu kao alarm da starimo.

Kad primetimo sitne bore oko očiju tražimo spas u različitim kremama kako bi ih smanjile.

Čemu tolika briga oko bora, kad su bore ok za godine koje imate?

Koža stari, starimo mi i u tome ima posebne čari.

Moram priznati da praktikujem yoga face vežbe, da se trudim da se zdravo hranim i da vežbam bar dva puta nedeljno. To je moj recept za vitalnost, psihičko i fizičko zadovoljstvo samom sobom.

Ponekad kupim neku skupu kremu za bore, nekad mi je dobra neka jeftinija ali nisam neki pobornik skupih kozmetičkih tretmana kako bi ublažila bore na svom licu da bi izgledala mlađe 10 godina.

Smešno mi je i ružno kad vidim starije gospođe sa „ispeglanim“ licima a izboranim vratovima i dekolteom.

Zar ne bi bilo lepše da im je vrat isto izboran kao i lice?

Bore na licu pokazuju naše godine kojih se ne treba stideti, nastale su usled pokazivanja naših emocija kad se smejemo i mrštimo. Ne bi nastale da smo potpuno hladne i da se nikad ne smejemo / ne mrštimo. Zbog toga treba voleti svoje bore.

Bore daju toplinu svakom licu. Tu su zato što se dosta smejete sa svojim prijateljima, kolegama i članovima vaše porodice.

Bore na licu oslikavaju ciljeve koje ste ostvarili u životu, za koje ste se borile.

Svaka bora na licu nesumnjivo postoji zbog priče i zbog ljudi koje ste imali u životu i mesta na kojima ste bile. Lepe su i nisu nešto što bi trebalo izbrisati.

Ne gledajte na bore kao na smetnju u životu. One su sastavni deo života i prihatite ih kao takve.

Smejte se i mrštite koliko god hoćete, živite punim plućima, radite ono što vas čini srećnim, radite na podizanju vašeg samopouzdanja više nego što se zamarate time kako treba ukloniti bore.

Vaša vrednost nija povezana sa vašim fizičkim izgledom. Volite, poštujte sebe, ne dozvoljavajte da vas neko ponižava i istrajte na putu ka ciljevima koje ste zamislili.

Ako pomislite da ste ružne nekom ste lepe, ako mislite da su bore na vašem licu ružne, nekom su lepe.

Prihvatite bore kao lepe jer ćete tako više voleti sebe.

Imam dosta prijateljica koje su blizu četrdesete godine života i koje su nezadovoljne svojim fizičkim izgledom pre svega zbog pojava sitnih bora na licu i samim tim se osećaju psihički loše. Umesto da na to gledaju kao na novo poglavlje u svom životu, one na to gledaju kao da je starenje najstrašnija stvar u životu.

Svi starimo, pa šta?! Treba voleti svoje godine, iskustvo i nezavisnost koje one nose. Starenje je prirodno i lepo. Ja mislim da nije normalno da uvek budeš mlad. Zadržati mladalački duh u sebi je ok ali izgled ipak ne možeš.

Koji muškarac se brine zbog pojava bora na svom licu? Kad muškarac dobije bore bude još privlačniji.

Zato žene, mudrost u glavu, vodite brigu o unutrašnoj lepoti, dobrom psihičkom stanju, vežbajte, družite se, smejte se, uživajte u svojim godinama i svom fizičkom izgledu.

Ne trudite se da budete 10 ili 20 godina mlađe jer to nije normalno. Bore su ok, zar ne?!